ICGenHer

Institució Catalana de Genealogia i Heràldica

Cristòfor Colom, una identitat dual: jueu convers de València i “genovès de nació”

El passat dimarts dia 22 de Juny del 2021, Francesc Albardaner va impartir una llarga conferència (2 hores) explicant la seva teoria final sobre el possible origen dual de Cristòfor Colom a la sala d’actes del Centre Pfizer/Genyo, a la ciutat de Granada. (Centro Pfizer – Universidad de Granada – Junta de Andalucía de Genómica e Investigación Oncológica; Parque Tecnológico de Ciencias de la Salud, Avenida de la Ilustración, 114 / 18016 Granada).

Francesc Albardaner i Llorens (Barcelona, 1949) és un investigador de la teoria del possible origen nacional català de Cristòfol Colom des de l’any 1986. Va ocupar el càrrec de president de «Centre d’Estudis Colombins» i és membre de la ICGenHer entre d’altres entitats.

Durant 35 anys ha dut a terme una tasca ingent de recerca en els arxius històrics de Catalunya, València i també d’Espanya, Portugal, França, Itàlia i els arxius de l’Estat Vaticà. Ha donat nombroses conferències de temàtica colombina tant en localitats catalanes com a Madrid i ha participat en importants congressos internacionals (Sicília, Washington i Baltimore).

Va col·laborar activament en la redacció del guió i l’argument general del documental de Discovery Channel “Columbus, secrets from the grave (2004), conegut a Espanya sota el títol d’Enigma Colón, que va donar una projecció internacional a la teoria de la possible catalanitat de Colom.

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024 ICGenHer

Autor Anders Norén