ICGenHer

Institució Catalana de Genealogia i Heràldica

Entitats

Entitats amb conveni:

UNAM I LA ICGENHERMexic

Recompte d’activitats FES Acatlán UNAM – ICGENHER.
A la Facultat d’Estudis Superiors Acatlán l’estudi de la Paleografia es va iniciar el 1991, quan aquesta es va instituir com a matèria optativa per als estudiants de la carrera d’Història. A poc a poc, l’interès d’alumnes i professors va fer que s’impartissin alguns cursos extracurriculars i que, l’any 2005, la Paleografia s’elevés a la categoria de matèria obligatòria i la Diplomàtica s’establís com a matèria optativa. No obstant això tal avanç, l’interès per aprofundir en la teoria i la necessitat de desenvolupar una major habilitat en la lectura i transcripció dels objectes escrits, van portar projectar el que finalment es va iniciar el 8 de febrer de 2008 com Seminari Permanent de Paleografia i Diplomàtica de la Facultat d’Estudis Superiors Acatlán.
img_3723Ja després, gràcies a la intermediació del doctor Gerard Marí i Brull, al maig del 2012 es va signar un conveni de col·laboració acadèmica amb la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica (ICGENHER), mitjançant el qual s’han organitzat algunes activitats de gran rellevància per a la nostra comunitat. Així, el 2 de maig de 2014, Armand de Fluvià i Escorsa va inaugurar el programa de vídeo xerrades amb el tema “Genealogia i la recerca dels avantpassats”; el 19 de setembre de 2014, el senyor Joaquin Casals i Nadal va explicar les característiques del “Sistema General de Documentació Familiar, GDS; el 5 març del 2015 Armand de Fluvià va parlar als alumnes d’Heràldica i tècnica de blasó “, el 30 d’abril de 2015, Gerard Marí i Brull va exposar el tema de” Vexil·lologia” i finalment el 8 de març de 2016 el Dr. Jordi Mestres va oferir una nova vídeo conferencia sobre “Genealogia genètica”.

img_5435 img_3388

img_3747 img_2683

2016-03-08-17-56-30 dsc_2054-1
Molt comentada va ser l’organització del 13 al 16 d’octubre del 2015 d’un Seminari Colombí dirigit per Francesc Albardaner i Llorens, qui de manera presencial va abordar els temes de la seva especialitat a la nostra Facultat i a la Universitat del Claustre de Sor Juana.

img_4078No podem oblidar en aquest recompte d’activitats, els dos articles dels nostres alumnes publicats a la    , revista d’informació, anàlisi i investigació de la ICGENHER. En el número quatre va aparèixer, de Silvia Villarespe, l’article “Les falses genealogies en la Nova Espanya durant el segle XVIII: els Farfán dels Godos”, i en el seu número 5, de José Gerardo Aguilar Pineda, “La influència de les idees gentils en la Nova Espanya: la petició del senyor Nicolau de Silva López Moya i Carreño “.

img_4072Després de més d’un lustre d’haver signat el conveni acadèmic, el Seminari Permanent de Paleografia i Diplomàtica de la FES Acatlán agraeix a la ICGENHER les seves atencions i generositat, ja que les activitats de les quals hem fet breu recompte han repercutit, sens dubte, en la formació acadèmica dels nostres alumnes.

Prof. Miguel Ángel Cerón Ruiz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ÒMNIUM I LA ICGENHER
El dijous 15 de març a les 17 h. de la tarda a la seu d’Òmnium Cultural, es va signar un conveni de col·laboració entre Òmnium i la ICGenHer.

D’una part, Muriel Casals, en qualitat de presidenta de l’associació Òmnium Cultural, i de l’altra part, Armand de Fluvià en qualitat de president de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica.

Signatura de conveni i col·laboració.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les parts van compartir i constatar que la complexitat de la societat actual requereix una col·laboració i una voluntat de promoure la cultura catalana. En aquest sentit Òmnium valorarà el suport a les activitats, projectes, jornades que organitzi la ICGenHer i s’acorda que Òmnium cedirà un espai, sala d’actes o sala per reunions, a ICGenHer.

Van signar aquest document com a prova de mútua conformitat.

ATENEU  BARCELONÈS I LA ICGENHER

Signatura de conveni de l’Ateneu Barcelonès i la ICGenHer
Dimarts 28 de febrer a la seu de l’Ateneu Barcelonès és va signar a tres quarts de sis de la tarda un conveni de relació entre l’AB i la ICGenHer.

D’una part el president Francesc Cabana i Vancells i de l’altra el president Armand de Fluvià i Escorsa, van signar el conveni.

Ateneu

Les dues institucions faran, almenys una vegada a l’any, reunions de seguiment i valoració de l’activitat duta a terme de forma conjunta. En representació d’ambdues entitats, tot desitjant deixar constància de la seva voluntat en el marc de col·laboració reflectit en aquest conveni per a propostes d’activitats culturals, i d’altres que les dues entitats considerin d’interès comú.

I en prova de conformitat, van signar aquest document.

Informació:  correu@icgenher.cat

© 2024 ICGenHer

Autor Anders Norén