ICGenHer

Institució Catalana de Genealogia i Heràldica

El primer exili català: els seguidors del nostre rei-arxiduc Carles III

Agustí Alcoberro i Pericay

Títol:  El primer exili català: els seguidors del nostre rei-arxiduc Carles III

Breu resum: La desfeta austriacista a la Guerra de Successió va provocar el primer exili polític hispànic. Entre 25.000 i 30.000 persones van marxar a terres de l’emperador Carles VI (el Carles III dels catalans) a Itàlia, l’Imperi i Hongria. Alguns van exercir importants funcions en els àmbits de l’administració, l’exèrcit, la judicatura o l’Església en les terres d’acollida. Durant més de tres dècades l’exili va mantenir els seus espais de sociabilitat i els seus senyals d’identitat, va construir un relat propi i va mantenir contacte amb els nuclis resistents de l’interior.

Conferenciant:  Agustí Alcoberro

Breu currículum: Llicenciat en Geografia i Història (1982) i doctor en Història Moderna (1993). Catedràtic Numerari de Geografia i Història de Batxillerat (1983), Professor Associat de Didàctica de les Ciències Socials de la UB (1991), Professor Associat d’Història Moderna de la UB (1994), Professor Agregat d’Història Moderna de la UB (2005). Ha estat director del Museu d’Història de Catalunya (2008-2014).

Secció: Història

Etiquetes: Guerra de Successió, Carles III , Història Moderna

Agustí Alcoberro i Armand de Fluvià
Sala Verdaguer – Ateneu Barcelonès

Amb el suport de l’

pròxim Publicar

Anterior Publicar

© 2022 ICGenHer