ICGenHer

Institució Catalana de Genealogia i Heràldica

Videoconferències 2023

Cicle de videoconferències:

ICGenHer, Institució Catalana de Genealogia i Heràldica, organitzades amb la UNAM, Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, Seminario de Paleografía y Diplomática de la FES Acatlán UNAM, dirigida pel Dr. Miguel Ángel Cerón i coordinades a Barcelona per Ignasi Ametlla (ICGenHer – www.icgenher.cat).

20 d’octubre de 2023, Dr. Santiago Llobet i Masachs. “La nobleza y heráldica de la familia Llobet y sus falsificaciones”. 10.00 hores Ciutat de Mèxic – 17.00 hores a Barcelona.

Fa uns setze anys (1985) vaig ordenar els papers que des del segle XIV la família havia anat guardant per a l’administració del seu patrimoni. Amb el pas dels anys i en conjunt es va arribar a conservar uns 2.500 documents fins a finals de segle XIX. Aquest ampli grup el formen uns quants pergamins -el primer del segle XIV-, i la resta copies en paper d’actes notarials, rebuts, llibres de comptes i tota classe d’escrits que en el seu moment cada hereu del patrimoni, va considerar interessant guardar. A ells ha d’afegir-se les recerques que he realitzat sobre la història familiar. Principalment, això va consistir a fotocopiar qualsevol document que concernís la família i per a això vaig fer buidatges sistemàtics de les escriptures, els llibres de la notaria de Vidreres, que es conserven dels segles XVI a XIX en l’Arxiu Històric Comarcal de Santa Coloma de Farners…

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024 ICGenHer

Autor Anders Norén