ICGenHer

Institució Catalana de Genealogia i Heràldica

José Ramón de Travi i Serra

Comunicat de la mort de José Ramón de Travy i Serra

És amb gran tristesa que anuncem la mort de José Ramón de Travy i Serra, nascut a Barcelona el 19 de gener de 1957. José Ramón era membre de la rama menor de la família Travy, un llinatge d’origen genovès que es va establir al Comtat de Cerdanya l’any 1492. La seva família ha estat dedicada a les fragues i al comerç, i al llarg dels anys han destacat com a Burgesos Honrats de Puigcerdà i Cavallers del Principat.

Per part materna, José Ramón descendeix d’una família de la burgesia industrial d’Igualada, amb una història lligada a la indústria del perfum i la creació de la marca Dana. El seu avi, Josep Serra Massana, va ser un artista polifacètic i il·lustrador reconegut, amb una carrera prolífica en la qual va treballar per a diverses publicacions i va deixar un llegat important en el món de la il·lustració, el còmic i l’animació. José Ramón va rebre de l’avi una educació en aquest àmbit, aprenent les tècniques i secrets de l’ofici.

José Ramón de Travi i Serra va cursar estudis en diverses institucions artístiques, especialitzant-se en procediments pictòrics, còmic, il·lustració publicitària i altres tècniques artístiques. La seva carrera professional com a artista es va iniciar el 1979, i des de llavors ha realitzat exposicions de dibuix, retrats, dissenys publicitaris i col·laboracions en publicacions. Va ser reconegut pel seu singular estil i va rebre encàrrecs heràldics i genealògics, destacant les seves obres en escuts de tela i paper, així com en la creació d’arbres genealògics artístics.

A més de la seva passió per l’art, José Ramón va tenir l’oportunitat de conèixer Itàlia, el país dels seus avantpassats, on va poder experimentar la riquesa artística de les seves magnífiques ciutats. Aquesta experiència va marcar-lo profundament i va influir en la seva pròpia obra.

El 1992, José Ramón va establir una amistat amb Armand de Fluvià, destacat expert en heràldica, i va ser reconegut pel seu singular estil en els dissenys heràldics i genealògics. El seu talent i dedicació van ser avalats pel Consell del Reial Cos de la Noblesa de Catalunya, i l’any 2000 va ingressar com a cavaller en aquesta honorable institució.

La mort de José Ramón de Travi i Serra deixa un buit en el món de l’art i l’heràldica. La seva passió, creativitat i coneixements es perdran, però el seu llegat romandrà present en les seves obres, que seguiran inspirant les generacions futures.

Expressem les nostres més profundes condolences a la família i als éssers estimats de José Ramón de Travy i Serra en aquest moment difícil. Que la seva memòria visqui per sempre i que el seu llegat artístic sigui reconegut i admirat per sempre.

https://raco.cat/index.php/Armoria/article/view/408282/503071

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2023 ICGenHer

Autor Anders Norén