ICGenHer

Institució Catalana de Genealogia i Heràldica

NOBILIARI GENERAL CATALÀ

“Nobiliari general català”, les famílies nobles catalanes per Armand de Fluvià

El genealogista, heraldista i president de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica és una de les persones que més sap de marquesos, ducs i comtes, és a dir, de la noblesa. Armand de Fluvià ens ha vingut a presentar la seva opera magna, “Nobiliari general català”, una obra sobre les famílies catalanes o d’origen català que pertanyen a la noblesa.

Nou volum del

NOBILIARI GENERAL CATALÀ.

Volum II-B
Llinatges i famílies de la noblesa immemorial. Els magnats, nobles i cavallers que apareixen com a tals des del segle X al XIV.

Escrit introductori per Flocel Sabater i Curull

Volum II:

Novetat (B): Montbrú, Montcada, Montcorb, Montesquiu, Montferrer, Montoliu, Montpalau, Mosset, Mur, Òdena, Oms, Orioles, Orís-Manlleu, Palafolls, Palau (Despalau?), Palmerola, Palol (Palou?), Paracolls, Pau, Peguera, Penayfor, Perapertusa, Perellós, Plegamans, Porqueres, Queixàs, Queralt (òlim Gurb), Queralt (Reard), Requesens, Ribelles, Rocacorba, Rocaverd, Rosanes, Saga, Sagarriga, Sagarriga (de Millars), Sagarriga (de Perpinyà), Sales, Salses, Samasó, Sanespleda (Senespleda), Santaeugènia, Santapau, Santhipòlit, Santjulià, Santmartí, Santvicenç, Saplana, Saportella, Sarrià, Srroca, Satrilla, Savall, Savassona, Segurioles, Senesterra, Sentmenat (Santmenat), Serrallonga, Sescomes, Sestorres (o Torres), So (abans Llo o Alió), Talamanca, Taradell, Termens, Terrades, Timor, Toralla, Tornamira, Torroella (de Santaeugènia-Montgrí), Torroella o Torrella, Torroja, Tost, Tous, Tregurà, Urtx, Vallgornera, Vergós, Vernet, Vilademany, Vilademuls, Vilagelans, Vilagut, Vilanova, Vilaragut, Vilafranca, Voltregà, Voltrera, Xetmar (o Xammar).

Autor: Armand de Fluvià
Pròleg: Flocel Sabater i Curull
Escuts: Xavier Garcia i Laia Font
Relleu portada: Lluís Filella
Direcció i producció: Ignasi Ametlla
Format: 30 x 42 cm (A3)
Presentació: Enquadernat en tela i daurat.
Paper: blanc-cru 100 gr.
ISBN: 978-84-941352-9-3 (Obra completa)
Pàgines: 248, 88 famílies i 56 escuts en color.
P.V.P .: 215 euros

Informació i compra: correu@icgenher.cat

Volum III i IV-C

Famílies catalanes ennoblides per privilegi reial, segles XIV i XIX 

Escrit introductori del Dr. Gaspar Feliu i Montfort

El Nobiliari és a la vegada un monument grandiós i una eina de servei imprescindible: amb ell, els historiadors podem estalviar gran part del temps que sovint havíem de dedicar a establir i entendre els lligams entre personatges que apareixen en els nostres estudis. És cert que durant molts anys hem disposat de l’ajut dels arbres genealògics que el mateix Armand de Fluvià va traçar per a la Gran Enciclopèdia Catalana, que suposo que va ser per a ell un gran camp de formació, pràctica i domini de l’ofici i també segurament en alguns casos d’insatisfacció, quan no aconseguia situar amb prou seguretat algun personatge. Si se’m permet ara un símbol pagès, per aportar també la memòria de la gent que no surt a l’obra, però sí a l’ascendència tant de moltes de les famílies estudiades com de les dels usuaris beneficiaris del Nobiliari, els arbres genealògics de la Gran Enciclopèdia Catalana eren bon blat, que, tornat a sembrar, ens proporciona ara una collita multiplicada en quantitat i qualitat.

   Tornant a l’ascendència pagesa de la petita noblesa del país (tant si prové de les grans cases pairals com de petits pagesos que progressaren socialment sobretot a través del comerç i el préstec) l’obra n’és una demostració palpable: el pla original, que preveia separar les famílies amb privilegi de noblesa segons fossin rurals o urbanes, ha hagut de ser abandonat perquè moltes nissagues, sorgides del camp, acaben a les ciutats, d’altres mantenen llargament rames rurals i urbanes.  

Fabra, Fàbregues, Fàbregues-Boixar, Falcó, Falgars, Falguera, Falç, Fares, Fargues, Fel, Felip, Feliu, Feliu de la Penya, Ferran, Ferrer, Ferrer de Bosquets, Ferrera, Ferrer-Noguer, Ferreró, Ferreter, Ferriol, Feu, Figueres, Figuerola, Firmat, Fises, Fita, Fiveller,  Folc, Folcrà, Folcràs,  Font,  Fontanella, Fontanelles, Fontanelles-Pradell, Fontaner, Fontanilles, Fontcoberta, Fontdevila, Fonts, Fontsdeviela, Foraster, Forcades Forn, Fornaca-Roure, Fórnols, Fort, Fortuny,  Franc, Francolí, Franquesa, Freixe, Freixes, Frigola, Fuster, Gai, Gaiolà, Gallard, Galli, Garbí, Garcia, Garriga, Garrigoles, Gascó, Gasset,  Gassià, Gassol, Gat, Gabaldà, Gàver, Gazanyola, Gelcen, Gelpí, Gendre, Gener, Generés, Genovard, Genover, Genovès, Gibellí, Gibert, Giblé, Gifre, Giginta, Gilabert,  Gil de Frederic, Gimbernat,     Ginebreda, Giner, Ginesta, Girald, Girau, Giron de Rebolledo, Girona, Gironella, Gispert, Gleu, Glòria, Gobert, Golorons, Gomar, Gomis, Gonçalvo, Gònima, Gargot,  Graell, Gralla, Granollacs, Gras, Grasses,  Grassot,  Grimau,  Grimosacs,  Grony, Gros,  Grosso, Gualbes, Guanter, Guàrdia, Guardiola, Guasc,  Güell,  Guerau,  Guialmar, Guilla,  Guimerà, Guinard,  Guitard, Guiu, Ham, Hereu, Homdedeu, Hortoneda, Hostalric, Huguet, Humbert, Icard, Illa, Imbert, Isern, Ivorra,  Jafre,  Jaques, Jardí del Portal, Jaubert, Jaumar, Joan, Joli, Jonquer,  Jordà, Jou, Jover, Juliol, Junyent.

Autor: Armand de Fluvià i Escorsa
Format: 30 x 44,5 cm (A3)
Presentació: Tela
ISBN: 978-84-941352-9-3
Pàgines: 203
P.V.P.: 215 €

Informació i compra: correu@icgenher.cat

Volum III i IV – B

Famílies catalanes ennoblides per privilegi reial
segles XIV i XIX

Escrit introductori pel Dr. Pedro Moreno i Meyerhoff

Ciceró encertadament diu que la història és “testis temporum, lux veritatis, magistra vitae, nuntia vetustatis”, testimoni dels temps, llum de la veritat, mestra de la vida, missatgera de l’antiguitat. Aquestes qualitats que posseeix la història són també les virtuts necessàries per a l’historiador i així, la poderosa obra d’Armand de Fluvià les posseeix totes per igual.
El Nobiliari General Català deixarà una empremta permanent en la història de Catalunya. Ja no serà possible abordar l’estudi d’un període concret de la nostra història sense comptar amb l’ajuda indispensable d’aquesta eina de treball. (Dr. Pedro Moreno i Meyerhoff).

(B). Cabanes, Cabanyes, Cabirol, Caçador (d’Alcover), Caçador (de Vic), Calbet, Calbís, Calbó, Calcer, Calsina, Calderó, Callís, Camats, Campà, Campllong, Camprodon, Camps (d’Arles), Camps (de Girona), Canal, Canals (de Barcelona), Canals (de Reus), Càncer, Canivell, Cànoves, Canta, Cao de Benòs, Caors, Capcir, Capdevila, Capmany (de Barcelona, o Campmany?), Capmany (de Girona, o Campmany), Caralt (abans Queralt), Carbonell, Carcassona, Càrcer, Cardona (de Barcelona), Cardona (de Manresa), Carles (de Perpinyà), Carles (de Torroella de Montgrí), Carmona, Carner, Carrera, Carreres (o Carreras), Carreres (d’Alcover), Casademunt, Casaldàguila, Casals, Casamitjana, Casanova, Casanoves (o Casanova?), Cases, Casetes, Castellarnau, Castellbell, Castellbò, Castelló (de Tortorsa), Castelló (de Vilafranca del Penedès), Castells, Castellví (de Flix), Castellví (de Montblanc), Catà, Cavaller (d’Illa), Cavaller (de Perpinyà), Cellers (Sellers o Cellers?), Celles (de Prada de Conflent), Celles (de Prada de Conflent), Cendra, Centena (o La Centena), Cercós, Cerdà, Cerdà (de Tortosa), Cervera,Cerveró, Cirerols, Cisterer, Civilla (o Sivilla?), Clanet, Claresvalls, Clasquerí, Claver, Claver (de Tarragona), Climent, Clota, Clua, Codina, Codina (de Vic), Còdol, Codolosa, Coll (de Barcelona), Coll (de Lliça de Vall), Coll (de Rosselló), 6Coll (de Tuïr), Collferrer, Colom, Colomer, Coma (de Perpinyà), Comallonga, Comamala, Comes (després Comas), Comes de Brugar, Compte (de Perpinyà, Comte), Compte (de Prada de Conflent, Comte?), Compter, Conill, Constantí, Copons, Corbera, Cordelles, Corder, Cornet, Coromines (òlim Albó), Correu, Corrià, Cors, Cortada (de Barcelona), Cortada (de Manlleu), Cortada (de Marlès), Cortiada, Cortit, Corts, Costa (de Coranques), Costa (de Tortosa), Costa (de St. Llorenç de Cerdans), Cremadells, Crosses, Cubells, Curto, Dacs, Dalmases,Dalmau (de Montbrió), Dalmau (del Bosc), Dams, Daví, Delàs, Delfau, Delpàs, Deona, Derrocada, Desbosc (de Barcelona), Desbosc (de Lleida), Descamps, Desclergue, Desplà, Despuig (de Barcelona), Despuig (de Tortosa), Despuny, Destorrent, Desvalls, Deu (d’Anglès), Domènec, Dotres, Dou, Duran, Dusai (o Durall, Usall), Eixalà, Elies, Eloi, Escofet (de Barcelona), Escofet (de Tortosa), Escolà, Esglésies, Esmandia, Espalter, Espona, Esquerrer, Estanyol, Esteve, Estrabau, Eures, Eva.

Autor: Armand de Fluvià i Escorsa
Format: 30 x 44,5 cm (A3)
Presentació: Tela
ISBN: 978-84-941352-9-3
Pàgines: 206
P.V.P.: 215 €

Informació i compra: correu@icgenher.cat

Volum III i IV – A

Si el volum 2 del NGC inclou la noblesa catalana immemorial, o sigui, aquella els orígens de la qual hom desconeix, aquest tercer volum aplega les genealogies de l’anomenada noblesa de privilegi, o sigui, d’aquelles persones ennoblides per un privilegi atorgat per un dels nostres sobirans. El primer que coneixem —això no vol dir que no n’hi pugui haver d’anteriors— és del 1317, durant el regnat del comte rei Jaume II.
Hi havia distints graus o classes de privilegis nobiliaris. De menor a major eren els de Burgès Honrat
(de Cervera, Granollers, Olot, Perpinyà, Vilafranca del Penedès), de Ciutadà Honrat (de Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Tarragona, Tortosa), de Cavaller del Principat i de Noble del Principat. A un
nivell superior ja trobem els anomenats Títols Nobiliaris (de baró, vescomte, comte, marquès i duc). Hi havia també els anomenats Privilegis de Generositat —de curta existència— que facultaven —generalment a pagesos— l’accés a la cavalleria.

(A): Abadal, , Abària, Abella, Adroer, Àger, Aguilar, Aguiló, Agulló, Agustí, Albanell, Alberc, Albert, Albertí, Albi, Albó, Alçamora, Aldana, Alegre, Alemany (de Barcelona), Alemany (de Reus i Tarragona), Alentorn, Alenyà, Alió, Almar, Almogàver, Alòs, Alsina, Alta-riba, Amargós, Amat, Ambú, Ametller, Ametller (de Caçà de Pelràs), Ametller (de Granollers), Ametller (de Castellar del Vallès), Ametller (de Rupià), Amich, Amigant, Amigó, Amill, Amorós, Andreu (de Girona), Àngel, Anglès, Anglesell (de Girona), Anguera (vid Enguera), Antic, Aparici, Aragall, Ardena-Darnius, Ardèvol, Areny, Argelic, Argemir, Argençola, Argila, Argullol, Arnau, Arquer, Arrufat, Artés, Asenjo, Asprer (o Esprer), Astor, Avinyó, Axandri.
(B): Bac, Bacardí, Balaguer, Balanda, Baldric, Ballaró, Balle (vid. Batlle), Ballester, Barnola, Baró, Barraquer, Barrera, Barril, Bartomeu, Bas, Bassedes, Bassols (de Barcelona), Bassols (d’Olot), Bastero, Bataller, Batlle (d’Alcober), Batlle (de Girona, vid. Balle), Batlle (de Perpinyà), Bauló, Bellafila, Bellet, Bell-lloc, Bellsolell, Benages, Benavent, Berard, Berardo, Berenguer, Bertran (de Gelida), Bertran (de Tortosa), Beuló (vid. Bauló), Blai, Blanc, Boatella, Boer, Boet, Bofarull, Bofill, Boix, Boixadors, Bojons, Bolet, Bombes, Bonet, Boneu, Bonhost, Boquet, Bordes (o Bordas), Bordons, Bòria, Borràs, Borrell, Bosc, Bosc (de St Llorenç Cerdans), Bosquets, Boter, Bou, Bover, Brasó, Bret, Bricfeus, Brossa, Bru, Bruguer, Bruguera, Bufalà, Burgès.

Autor: Armand de Fluvi

Pròleg: Dr. Agustí Alcoberro i Pericay
Direcció i producció: Ignasi Ametlla i Guxens

Format: 30,5 x 43,5 cm (A3)
Presentació: Relligat en tela
ISBN: 84-941352-1-7 (obra completa)
Pàgines: 205 pàgines i 52 escuts en color
P.V.P. : 215 €

Informació i compra: correu@icgenher.cat

Volum I

Llinatges comtals i vescomtals (els primitius comtats de Barcelona, Besalú, Cerdanya, Empúries, Osona, Pallars Sobirà i Jussà, Ribagorça, Rosselló, Tarragona, i Urgell; i les famílies que se’n deriven: Castellvell, Castellet, Ayerbe, Híxar, Castre, etc.; i el vescomtats d’Àger, Barcelona, Bas, Berguedà, Cabrera, Cardona, Castellbò, Castellnou, Cerdanya, Conflent, Fenollet, Rocabertí, Tatzó, i Vilamur, i famílies que n’han sorgit, com els Besora, Ribes, Santmartí, Vallferrera, etc).
És una eina de treball fonamental i de gran utilitat per als investigadors i afeccionats, tant nacionals com estrangers, que disposaran d’una obra fàcil de consultar, d’un material de gran interès per a situar o emmarcar personatges i famílies en treballs i estudis històrics i biogràfics. És palesa també la importància que pot tenir per als ensenyants i els estudiants, per a les biblioteques i els arxius.

Autor: Armand de Fluvià

Pròleg: Josep M. Salrach
Escuts: Xavier Garcia

Direcció i producció: Ignasi Ametlla

Format: 30,5 x 43,5 cm (A3)
Presentació: Relligat en tela
ISBN: 84-941352-1-7 (obra completa)
Pàgines: 160 pàgines i 27 escuts en color.
P.V.P. : 215 €

Informació i compra: correu@icgenher.cat

Volum II-A
Llinatges i famílies de la noblesa immemorial. Els magnats, nobles i cavallers que apareixen com a tals des del segle X al XIV.

Escrit introductori per Jaume Sobrequés i Callicó

Volum II:

(A): Els Abella, Àger, Aguilar, Aguiló, Aiguafreda, Aiguaviva i Tamarit (olim Aiguaviva), Albert, Alenyà, Alta-Riba, Anglesola, Argençola, Argentona, Armanyà, Avellaneda, Balsareny, Bassella, Bastons (Cervià i Llers), Bellera, Bell-lloc, Berga, Biure, Blanes, Boixadors, Caboet, Cabrera (Castlans), Cadell, Camporrells, Canalies, Canet, Capmany (i Saclusa), Cartellà, Casserres (Estany i Calladrons), Castellcir, Castell-Rosselló, Centelles, Cervelló, Cervera, Conesa, Copons, Corbera, Cortsaví-Serrallonga, Cruïlles, Desbalbs, Desbrull, Descoll, Despalau, Despou, Dosrius, Erill, Espasens, Espitlles, Estanyol, Estopanyà, Farners, Fluvià, Foix, Fortià, Freixenet, Fullà, Gassius, Gelida, Graner, Grevolosa, Gualba, Guardialada, Gurb, Hortafà (Ortafà), Hostoles, Jorba, Josa, Lillet, Llorac, Lluçà, Llupià, Maçanet, Madrigal, Mataplana, Meià, Merlès, Merola, Milany, Montanyans.

Novetat (B): Montbrú, Montcada, Montcorb, Montesquiu, Montferrer, Montoliu, Montpalau, Mosset, Mur, Òdena, Oms, Orioles, Orís-Manlleu, Palafolls, Palau (Despalau?), Palmerola, Palol (Palou?), Paracolls, Pau, Peguera, Penayfor, Perapertusa, Perellós, Plegamans, Porqueres, Queixàs, Queralt (òlim Gurb), Queralt (Reard), Requesens, Ribelles, Rocacorba, Rocaverd, Rosanes, Saga, Sagarriga, Sagarriga (de Millars), Sagarriga (de Perpinyà), Sales, Salses, Samasó, Sanespleda (Senespleda), Santaeugènia, Santapau, Santhipòlit, Santjulià, Santmartí, Santvicenç, Saplana, Saportella, Sarrià, Srroca, Satrilla, Savall, Savassona, Segurioles, Senesterra, Sentmenat (Santmenat), Serrallonga, Sescomes, Sestorres (o Torres), So (abans Llo o Alió), Talamanca, Taradell, Termens, Terrades, Timor, Toralla, Tornamira, Torroella (de Santaeugènia-Montgrí), Torroella o Torrella, Torroja, Tost, Tous, Tregurà, Urtx, Vallgornera, Vergós, Vernet, Vilademany, Vilademuls, Vilagelans, Vilagut, Vilanova, Vilaragut, Vilafranca, Voltregà, Voltrera, Xetmar (o Xammar).

Autor: Armand de Fluvià
Pròleg: Jaume Sobrequés
Escuts: Xavier Garcia

Relleu portada: Lluís Filella
Direcció i producció: Ignasi Ametlla
Format: 30 x 42 cm (A3)
Presentació: Enquadernat en tela i daurat.
Paper: blanc-cru 100 gr.
ISBN: 978-84-941352-9-3 (Obra completa)
Pàgines: 213, 82 famílies i 51 escuts en color.
P.V.P .: 215 euros

Informació i compra: correu@icgenher.cat

Volum V

Famílies ennoblides per concessió de títol nobiliari del Regne, després de l’anomenada «confusió d’estats» (ennoblides entre 1816 i 2013. En cursiva les que són subsistents. Són les famílies: Agelet 1912, Arruga 1950, Artal 1912, Balaguer 1930, Balanzó (abans Balansó) 1921, Baró 1875, Bau 1973, Bonet 1901, Borrell 1860, Bosch-Labrús (abans Bosc) 1926, Brunet, 1836 Brusi 1875, Cabrera (1840) 1875, Carles (ara Carles-Tolrà) 1896, Carulla 1919, Castelló 1846, Clarós 1849, Claveria (1848), Colombí 1816, Conde 1924, Cussó 1921, Dalí 1982, Esteva (abans Esteve) 1831, Fabra 1889, Falguera 1861, Ferratges 1887, Ferrer 1889, Fleix 1833, Fontanellas (abans Fontanelles) 1849, Forgas (abans Forgues) 1919, Garriga-Nogués (abans Garriga) 1921, Gibert (1856), Girona 1893 i 1917, Godó 1916, Griñó (abans Grinyó) 1920, Güell 1865 i 1877, Güell 1908, Jover 1896, Julià 1901, Lacambra 1927, 1833, Manso 1844, Maristany (abans Marestany) 1911 i 1918, Milà 1926, Miquel 1925, Mola 1948, Moré (abans Morer) 1879, Muntadas (abans Muntades) 1908, Nuet 1871, Oró 2003, Pla 1884, Prim 1843, Puig 1848, Quadras (abans Quadres) 1900, Rabell 1897, Remisa 1840, Rialp (abans Rialb) 1925, Riera 1833, Rius 1871, Rius 1888, Robert 1891, Romañà (abans Romanyà) 1913, Romeu 1888, Romeu 1922, Rumeu (abans Romeu) 1901, Sagnier 1922, Sala 1926, Samà (abans Samar) 1860, 1872, i 1893, Samaranch 1991, Sanllehy 1919, Sanpera 1913, Sarri 1897, Sert (abans Cert) 1904, Sicart 1875, Soler 1880, Tàpies (2010), Tarradellas (abans Terradelles) 1986, Torroja 1973, Vilallonga 1901, Vives 1833.

Autor: Armand de Fluvià
Direcció i producció: Ignasi Ametlla
Pròleg: Francesc Cabana
Escuts: Xavier Garcia
Relleu portada: Brian Caffrey
Format: 30 x 42 cm (A3)
Presentació: Relligat en tela i daurat
Paper: blanc-cru 100 gr.
ISBN: 84-941352-1-7 (obra completa)
Pàgines: 139, 78 famílies i 56 escuts en color.
P.V.P. : 215 euros

Per a veure el contingut:

Informació i compra: correu@icgenher.cat

Volums Publicats: El volum I, volum II-A, Volum 3 i 4-A, Volum 3 i 4-B , Volum 3 i 4-C i el volum V.

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024 ICGenHer

Autor Anders Norén