Cursos

CAPSALERA

CURS: La informàtica al servei de la documentació familiar i genealògica: el programa GDS.

Inici del curs: 4 d’abril

Programa informàtic GDS

Dies: 11, 18 i 25 d’abril 2, 9 i 16 de maig

Horari: Els dilluns de 18’30 a 20’30 h.

IMG_3667      Nobiliari41

Professor: Sr. Joaquim Casals i de Nadal, membre de la ICGenHer, enginyer Industrial, llicenciat en Informàtica.


Objectius: Qui no ha experimentat mai el desig de posseir el seu arbre familiar o de conèixer els seus avantpassats? Com guardar aquelles dades que ens arriben per via oral o documental. La Genealogia com a ciència i els mitjans informàtics ens ajuden en el treball de recerca i organització de la informació: documents, fotografies, àudios, vídeos. Demostració pràctica del programa informàtic GDS.

Programa: Els principis i l’arquitectura d’un sistema informàtic per a la recerca familiar. L’explotació de les possibilitats de la tecnologia actual en la conservació de la informació. La informació  associada a la persona. Informació sobre cognom comú a diverses persones. Els enllaços entre diferents informacions. La xarxa de documentació. La multimèdia i la capacitat de conservació associada a persones. L’àlbum de fotos grafies. Personal, històric, temàtic. La impressió d’informació. Les funcions avançades del GDS. Maneig de finestres. La importació i l’exportació de dades. GEDCOM i connexió amb altres aplicacions. La creació de la web genealògica.

video(Armand de Fluvià: Gràcies a les noves tecnologies de la informàtica, cada vegada més eficients i desenvolupades i d’un abast impensable fa molts pocs anys, ara podem exposar i representar genealogies).

Preu: 60 euros

Curs a la seu d’Òmnium Cultural: Diputació, 276, pral. 08009 Barcelona.

Informació ICGenHer: correu@icgenher.cat

Curs

 (Cursos en preparació: Genealogia, Heràldica, Nobiliària, Paleografia).

Informació: correu@icgenher.cat

 

Amb el suport d’Òmnium Cultural.

Omnium