Conferència “L’Envelat: arquitectura singular i símbol de la Festa Major”.

Conferència, el dimarts 25 d’abril, a les 19 h, a la seu de l’Ateneu Barcelonès, carrer Canuda, 6 (entrada lliure). El títol d’aquesta conferència: “L’Envelat: arquitectura singular i símbol de la Festa Major” per Francesc Albardaner i Llorens. L’acte tindrà lloc a la sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès a les 19:00 hores de la tarda. Cicle de conferències organitzat per la ICGenHer i amb el suport de l’Ateneu Barcelonès:

Els envelats, com a tipologia arquitectònica, van aparèixer al segle XIX, per respondre a la nova necessitat social que van representar els balls de societat, el fet de ballar aparellat. Els envelats tradicionals van tenir un origen mariner, van néixer a Barcelona o a la seva rodalia i, a poc a poc, es van anar difonent primer per la costa i després per la resta de Catalunya. Aquest article d’un expert en la matèria en repassa les característiques i l’evolució, fins a la seva desaparició total no fa pas gaire. Una aportació catalana a l’arquitectura mundial.

 Article Complet PDF

Autor: Francesc Albardaner Llorens

Secció: Història, arquitectura

Etiquetes: arquitectura efímeraenvelatssocietat, cultura.