ICGenHer: Cicle de conferències a l’Ateneu Barcelonès

Dr. Agustí Alcoberro i Pericay

Títol:  El primer exili català: els seguidors del nostre rei-arxiduc Carles III

Breu resum: La desfeta austriacista a la Guerra de Successió va provocar el primer exili polític hispànic. Entre 25.000 i 30.000 persones van marxar a terres de l’emperador Carles VI (el Carles III dels catalans) a Itàlia, l’Imperi i Hongria. Alguns van exercir importants funcions en els àmbits de l’administració, l’exèrcit, la judicatura o l’Església en les terres d’acollida. Durant més de tres dècades l’exili va mantenir els seus espais de sociabilitat i els seus senyals d’identitat, va construir un relat propi i va mantenir contacte amb els nuclis resistents de l’interior.

Conferenciant:  Agustí Alcoberro

Breu currículum: Llicenciat en Geografia i Història (1982) i doctor en Història Moderna (1993). Catedràtic Numerari de Geografia i Història de Batxillerat (1983), Professor Associat de Didàctica de les Ciències Socials de la UB (1991), Professor Associat d’Història Moderna de la UB (1994), Professor Agregat d’Història Moderna de la UB (2005). Ha estat director del Museu d’Història de Catalunya (2008-2014).

Secció: Història

Etiquetes: Guerra de Successió, Carles III , Història Moderna

Espai: Sala Sagarra, Ateneu Barcelonès. C. de la Canuda, 6 · 08002 Barcelona

Data: 3 de març del 2020

Horari d’inici de l’acte: 19 h, entrada lliure.

Amb el suport de l’