Conferències ICGenHer

 

Cicle de vídeo-conferències amb l’UNAM de Mèxic. Facultad de Estudios Superiores Acatlán. Seminario Permanente de Paleografía i Diplomática. (Profesor Miguel Ángel Cerón)

Dimarts 23 d’octubre a les cinc de la tarda a Barcelona, les deu del matí a Mèxic.

Conferència a la seu del Col·legi Major Ramon Llull, Recinte Escola Industrial, al carrer Urgell 187.

Tots els nostres consocis de la ICGenHer i el públic en general que puguin estar interessats en aquesta conferència poden assistir-hi, obrint-se un torn de preguntes a la sala després de conclosa la con·nexió amb la Universitat Autònoma de Mèxic.

Reflexiones sobre el “país” que descubrió el Nuevo Mundo por Don Francesc Albardaner.

Abstract: Dejando aparte la discusión de si los vikingos o los chinos “descubrieron” América unos cuantos siglos antes de 1492, el hecho que cambió radicalmente la historia humana fué el “descubrimiento” y colonización del Nuevo Mundo por los conquistadores españoles. ¿Pero es correcto llamar españoles en esta época? ¿Existía un Reino de España unitario en el siglo XV?. Es necesario hacer un análisis en profundidad de la situación geopolítica de la península ibérica a finales del siglo XV”.

Cicle de conferències a la seu del Col·legi Major Ramon Llull, Recinte Escola Industrial, al carrer Urgell 187

Dilluns 29 d’octubre a les 10:00 h del capvespre.

  • – Qui eren els meus avantpassats?

Armand del Fluvià i Escorsa

Abstract: La genealogia és la disciplina que estudia l’origen i la successió de les persones i, més concretament, de les famílies o les nissagues, tot establint-ne els parentius i les aliances mitjançant documentació fefaent.

D’altra banda, a ningú no li passa desapercebut que es tracta d’un element poderós d’educació moral i un coneixement d’indiscutible interès quan hom no se sent indiferent ni aliè al seu origen ni a la trajectòria traçada pels propis avantpassats.

www.icgenher.cat
correu@icgenher.cat

 

El passsat dimarts 25 de setembre a les cinc de la tarda a Barcelona, les deu del matí a Mèxic.

  • – Genealogía y la búsqueda de los antepasados
  • por Don Armand de Fluvià i Escorsa.

Abstract: La genealogía no es una ciencia dedicada sólo -como se pensaba hasta hace poco- a las familias o linajes de la realeza o de la nobleza. Afecta a todos los seres humanos, porque todos tenemos dos padres, cuatro abuelos, ocho bisabuelos … y es bastante interesante y apasionante recuperarlos del olvido y, en cierto modo, hacerlos revivir. Es un tributo que les debemos porque para ellos somos.

Presentación. Genealogía. Armand de Fluvià i Escorsa.
https://youtu.be/eVKfwWRcHxs
Primera parte. Genealogía. Armand de Fluvià i Escorsa.
https://youtu.be/_MorD1FG5Gc
Segunda parte. Genealogía. Armand de Fluvià i Escorsa.
https://youtu.be/dkx4Qojj8CE