Conferència: La noblesa catalana i les guerres contra el rei. Els segles moderns, en especial el 1640

Conferència.
La noblesa catalana i les guerres contra el rei. Els segles moderns, en especial el 1640.
Eva Serra i Puig

Dia: el dimarts 20 de març del 2018.
Hora: 19 h
Lloc: Sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès.
Carrer Canuda núm. 6 de Barcelona

Es tracta de situar diversos episodis històrics de les relacions de la noblesa catalana amb la monarquia des dels Trastàmata fins a 1714, però posant sobretot l’accent en els fets de la Guerra dels Segadors. L’intent de situar aquesta llarga relació històrica permet, a més, obtenir una aproximació de la naturalesa del país a través dels segles. Cal aproximar-se a la comprensió històrica de la formació social catalana des de la  seva qualitat nobiliària, verificant la diversitat de relacions amb el texit social català segons la seva tipologia, ja sigui des de la condició hispànica d’uns com des de la condició de membres de la terra d’uns altres. 

Conferenciant: Eva Serra i Puig. Currículum: Ha estat professora d’història moderna en diverses universitats catalanes. S’ha especialitzat en història agrària i història institucional catalana modernes. Entre la seva bibliografia destaca: Pagesos i senyors a la Catalunya del segle XVII. Baronia de Sentmenat: 1590-1720, Barcelona, Crítica, 1988 i la dirección de l’edició de Corts Catalanes de l’època moderna de la Col·lecció Textos Jurídics Catalans que publica el Departamento de Justicia de la Generalitat de Catalunya.

Secció: Historia, Nobiliària. Etiquetes: Historia, Edat Moderna, Noblesa, Catalunya