Conferència: “L’origen de Cristòfor Colom: Anomalies, fal·làcies i tergiversacions vàries.”

Conferència: 24 d’Abril 2017 i a les 22:00 hores.

El dilluns 24 d’abril a les 22 h, tindrà lloc al Col·legi Major Ramon Llull de la Universitat de Barcelona la conferència:

“L’origen de Cristòfor Colom: Anomalies, fal·làcies i tergiversacions vàries.”

Anirà a càrrec de Francesc Albardaner i Llorens.

El conferenciant intentarà posar ordre a la ingent quantitat de diverses teories divergents sobre l’origen de Cristòfor Colom i proposarà la que ell considera la teoria definitiva sobre l’origen i identitat de Colom, que té molt a veure amb la cultura catalana sobre un rerefons multicultural i multireligiós d’aquest personatge.

Francesc Albardaner, durant 30 anys ha dut a terme una tasca ingent de recerca en els arxius històrics de Catalunya i també d’Espanya, França, Itàlia i als arxius de l’Estat Vaticà. Ha donat nombroses conferències de temàtica colombina tant en moltes localitats catalanes com a Mallorca, Madrid, Mèxic, Estats Units i Portugal. Ha participat en importants simposis internacionals.
Va col·laborar activament en la redacció del guió i l’argument general del documental de Discovery Channel “Columbus, secrets from the grave (2004)”, que va donar una projecció internacional a la teoria de la possible catalanitat de Colom.

Lloc: Conferència al Col·legi Major Ramon Llull de la Universitat de Barcelona, l’antiga Residència d’Estudiants de Catalunya, situat al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, és un edifici destinat a residència d’estudiants universitaris des de l’any 1929. Entrada i sortida pel carrer Rosselló, 121. (Entrada lliure).

correu@icgenher.cat

Amb el suport de: